Švédský krupicový nákyp

Potřebujeme:

1 l mléka, 150 g dětské krupice, 2 vanilkové cukry, 150 g cukru, špetka soli, 2 vejce, 3 PL másla nebo margarínu, 1 pohár zavařeného ovoce, 1 čajová lžička mleté ​​skořice, hrst mletých vlašských ořechů

Jak na to:

Uvaříme krupici z uvedených přísad. Do mírně vychladlé krupice přidáme žloutky s máslem. Bílku do tuha vyšleháme a jdeme vrstvit.
Nalijeme první polovinu, dáme ovoce a přikryjeme druhou částí a znovu obložíme ovocem. Na vrch nakrájíme máslo a rovnoměrně rozložíme na vrch. Zbylý cukr promícháme se skořicí a posypeme nákyp.
V troubě pečeme do zlatová a těsně před dopečením posypeme ořechy. Necháme ztuhnout 3-4 hodiny v chladničce. Podáváme polité kompotovou šťávou.

Podobné recepty:

Krupicový nákyp, Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Jablečno-krupicový nákyp