Růžová polévka

Potřebujeme:

1 červenou řepu, 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 3 střední brambory, 1 citron, 1 cibuli, 1 jablko, sůl, olej, 150 g kuřecích prsou, 1 kostku slepičího masoxu nebo slepičí vývar, pepř, 1 lžičku rajského protlaku , 100 ml smetany, sezamová semínka

Jak na to:

Červenou řepu omyjte a dejte vařit do hrnce. V druhém hrnci na oleji usmažte cibuli, kořenovou zeleninu, podlijeme slepičím vývarem a vařte.
Přidejte brambory nakrájené na kostičky, očištěné a nakrájené jablko a vše uvařte doměkka. Když je červená řepa uvařená, nechte ji chvilku vychladnout, oloupejte ji a nakrájejte na plátky. Z jednoho plátku vykrojte srdíčka, ostatní červenou řepu spolu s uvařenou zeleninou a rajčatovým protlakem rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte citrónovou šťávu.
Na pánvi rozpalte olej a kuřecí prsa pokrájené na jemné nudličky opečeme. Do každého talíře dejte za lžíci opečených kuřecích nudlí a zalijte růžovou polévkou. Na každou porci dejte lžíci smetany, ozdobte srdíčky z červené řepy a posypte sezamovým semínkem.

Podobné recepty:

Chilli polévka, Chilli polévka, Růžová polévka - zelná, Špenátová polévka, Kvasnic polévka