Pizza s artičokovými srdíčky

27.2.2012
Potřebujeme:

1/4 kg hladké mouky speciál, 1 polévkovou lžíci oleje, 20 g droždí, sůl, vlažnou vodu, černé olivy, 150 g mozarelly, 1 konzervu kompotovaných artičokových srdíček, 1 kapii, 1 papriku beraní roh, rukolu, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, oregano, 2 rajčata, 1 chilli papričku

Jak na to:

Rajčata opařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte nadrobno. Můžete použít i kompotované rajčata.
Na oleji opečte cibuli, česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, posypte oreganem a duste, dokud nevznikne hustá pasta. Nechte vychladnout.
Mouku smíchejte s trochou soli, nadrobeným droždím, olejem a přidejte tolik vlažné vody, abyste vypracovali vláčné těsto. Rozdělte ho na dva bochánky, vyválíme a dejte na plech. Potřete ho rajčatovou pastou a obložte mozarellou, kapií, artičokovými srdíčky, černými olivami, chilli papričkami a paprikou beraní roh nakrájenými nadrobno.
Upečte a před podáváním posypte rukolou.
1 956 kJ / porce

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pizza chléb, Pivní pizza