Zapečené palačinky v meruňkové omáčce

Potřebujeme:

Palačinky: 1,5 hrnku hladké mouky, 1 hrnek mléka, 2 PL krystalového cukru, špetka soli, 1 vejce, ¾ hrnku hladké mouky, olej na smažení

Meruňková omáčka: meruňkový džem, čokoládový likér nebo rum, 2 ks meruňkové kompoty, rozinky, skořicový cukr

Jak na to:

Do mísy nasypte mouku, přidejte jedno vajíčko, dolijte hrnek mléka, trochu směs osolte a dobře vymícháme, aby zůstalo těsto bez jakékoliv hrudky.
Přisypte dvě lžíce krystalového cukru a pomalu, za stálého míchání přilévejte 3/4 hrnku vody. Maximálně přidejte celý hrnek vody, víc ne.
Těsto by mělo být řidší. Nechte ho hodinku odležet. Zatím připravíme meruňkovou omáčku. Do pánve dejte celý meruňkový džem, ideální by bylo, kdyby byl řidší - pokud máte džem hustý, přilijte do něj nálev z meruňkového kompotu a pro jistotu ho ještě oslaďte.
Do džemu přidejte rum nebo čokoládový likér. Přidejte nakrájené meruňky na malé kousky, přidejte rozinky, dejte na slabý plamen a nechte chviličku vařit. Udělejte palačinky.
Větší nízkou mísu, resp. Janské mísu, vymažeme máslem, do každé palačinky dejte trochu meruňkové omáčky s kousky meruněk, složte na čtvrtiny a dejte do pekáče. Přelijte meruňkovou omáčkou, přidejte pro efekt rozinky, poklademe meruňky. Posypte skořicovým cukrem. Dejte zapéct na takových 20-25 minut při teplotě 180 stupňů.

Podobné recepty:

Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Zapečené palačinky, Zapečené ovocné palačinky, Zapečené palačinky se špenátem, Smažené palačinky