Šlehačková bábovka

27.2.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 šlehačku, 1 a 1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva

Jak na to:

Vejce (celé) s cukrem nejlépe ručním šlehačem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a hladkou mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva.
Důkladně promícháme a vlijeme do předem máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme v horkovzdušná troubě při 180 ° C asi 45 min. V normální troubě asi hodinku.
Že je bábovka hotová znáte, když do ní strčíte špejle a po vytažení je špejle čistá.

Podobné recepty:

Šlehačková bábovka, Bezlepková šlehačková bábovka, Šlehačková bábovka, Rychlá šlehačková bábovka, Jarmilčina šlehačková bábovka