Královské rizoto s kokosovými lupínky a mangem

Potřebujeme:

Na 4 porce
250 g rýže, 4 lžíce kokosových lupínků, 100 g sušených meruněk, 100 g rozinek, 1 mango, 4 lžíce oleje (nejlépe olivového), 4 lžíce jemného cukru, šálek černého čaje

Jak na to:

Uvaříme si černý čaj. Nakrájíme meruňky a navážíme rozinky. Nakrájené sušené plody ponoříme do čaje a necháme je hodinu luhovat.
Rýži uvaříme podle návodu. Do vody přidáme hřebíček a trošku soli. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky. V pánvi rozpálíme olej a kokosové lupínky krátce opečeme. Přidáme pokrájené mango a krátce poopekáme. Přisypeme 4 lžíce jemného cukru. Přidáme meruňky a rozinky a poopekáme cca 5 min. Přidáme uvařenou rýži a dobře promícháme.
Hotovou rýži můžete posypat lístky máty.

Podobné recepty:

Kakaově-tvarohový koláč s jablky, Houbové rizoto, Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Kukuřičné lupínky v čokoládě, Rizoto s brokolicí