Jahodový dort

27.3.2012
Potřebujeme:

Korpus: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g měkkého másla nebo ztuženého tuku, 3 vejce
Pudinkový krém: 2 lžíce cukru, 1 sáček pudinku s vanilkovou příchutí, 4 dcl mléka
Náplň: 500 g jahod, 2 balení dortového želé, 1/2 l vody, 3 lžíce cukru

Jak na to:

Do mísy dáme všechny suroviny na korpus a elektrickým šlehačem zpracujeme na těsto, nejprve krátce na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni 2 minuty.
Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Dáme péct. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů C. Korpus necháme vychladnout. Pak nožem uvolníme okraj formy a korpus přendáme na servírovací talíř. Kolem korpusu upevníme očištěný okraj dortové formy.
Puding uvaříme podle návodu, ale jen v 4 dcl mléka s 2 lžícemi cukru. Uvařený pudink necháme 15 minut chladnout, a pak polijeme korpus. Necháme úplně vychladnout.
Jahody nakrájíme na silnější podélné plátky a vyskládáme je od středu dortu (vytvoříme jakési kruhy z jahod). Dortové želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obalu. Polijeme jím jahody a necháme ztuhnout. Po úplném ztuhnutí uvolníme nožem okraj formy a sundáme ho z dortu.

Podobné recepty:

Jahodový dort, Růžový dort, Jahodový dort, Jahodový dort se šlehačkou, Jahodový dort s tvarohem