Mozzarellové tyčinky a marinara omáčka

Potřebujeme:

mozzarella, strouhanka, strouhaný parmezán, sůl, vejce, olej na smažení, těstoviny
Marinara omáčka: olivový olej, 2 malé na jemno nakrájené cibule, 2 na jemno nakrájené česneku, 2 mrkve na jemno nastrouhané, konzerva rajčatového protlaku, 2 bobkové listy, sůl, pepř

Jak na to:

Nastrouháme si parmezán. Smícháme se strouhankou 1:1. Trošku osolíme, rozmícháme vejce. Mozzarellu nakrájíme na asi 1 cm silné paličky. Obalíme ve vejci a strouhance smíchané s parmazánem. Postup opakujeme 2 x. Přikryjeme fólií a dáme zmrazit do mrazničky na min. 2 hodiny.

Zatím si připravíme omáčku: Na rozpáleném olivovém oleji do sklovitá orestujeme cibuli a česnek. Přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme a restujeme asi 10 min. Přidáme konzervu rajčatového protlaku. Rozředíme vodou. Přidáme bobkový list a pod pokličku dusíme na mírném ohni asi hodinku (do zhoustnutí omáčky).
Zmrazené Mozzarellový tyčinky velmi rychle osmahneme asi 1 min z každé strany a podáváme s teplou Marinara omáčkou, do které tyčinky namáčíme a těstovinami.

Podobné recepty:

Pomazánka s krabích tyčinek, Těstoviny se sýrovou omáčkou a s krabem, Krabí tyčinky v těstíčku, Slané tyčinky, Slané tyčinky