Kuřecí prsa na jogurtu s kari a ananasem

17.10.2012
Potřebujeme:

kuřecí prsa, alespoň 500 ml bílého jogurtu, kari koření, citronová šťáva, sůl, mletý pepř, olej, ananasový kompot
Mrkvový salát: mrkev, ananasový kompot se šťávou, krystalový cukr, citronová šťáva

Jak na to:

Na marinádu potřebujete velké balení bílého jogurtu, který přelijete do mísy, do jogurtu nasypte velkou lžíci kari koření. Přidejte PL citronové šťávy, lžíci soli a dobře zamíchejte.
Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte, opepřete a ostrým nožem do nich udělejte příčně zářezy. Marinujte kolik chcete, minimálně však 2-3 hodinky, byť i den dopředu. Pak vše přelijte do zapékací mísy, poskládejte na vrch ananasový kompot bez šťávy - trocha ananasu si nechte na ozdobu a také do mrkvového salátu. Šťávu z kompotu nevylévejte, taktéž se dá do salátu. Pečte necelou hodinku při teplotě 250 stupňů.
Po upečení jednotlivé prsa vyberte na desku, nakrájejte na příčné řízky, obložte ananasem a podávejte s rýží a mrkvovým salátem.

Mrkvový salát: Do nastrouhané mrkve přidejte zbylé ananasové kousky z konzervy, zalijte asi 1-2 dcl nálevu. Přidejte lžíci krystalového cukru (nemusí být, pokud je nálev sladký) a přidejte lžíci citronové šťávy. Pořádně zamíchejte a dejte odstát do chladu.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa s ananasem a broskví, Zapečené kuřecí prsa s ananasem a sýrem, Mariánové kuřecí prsa, Kuřecí prsa v banánovém listě s kari rýží na šalotka, Kuřecí na kari s ananasem a rýží