Karamelový koláč

17.10.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 300 g moučkového cukru, 2 dcl mléka, 1 dcl oleje, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, džem, 2 lžičky rumu, ovocie1.
1.náplň: 7 dcl mléka, 2 Zlaté klasy, 2 PL polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 200 g másla, 100 g moučkového cukru
2.náplň: 4 PL krystalového cukru, 2 dcl mléka, 2 šlehačky v prášku

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, olej, mouku, kakao, prášek do pečiva a sníh. Upečeme. Na vychladlý koláč natřeme džem, ve kterém rozmícháme 2 lžičky rumu. Na natřený koláč poklademe různé ovoce (banán, kiwi, jahoda). Na to natřeme vychladlou náplň č. 1 a náplň č. 2. Posypeme grankem (čokoládou) a necháme v chladničce ztuhnout.
1.náplň: Mléko, Zlaté klasy, polohrubou mouku a vanilku uvaříme na kaši, kterou po vychladnutí smícháme s máslem a cukrem.
2.náplň: Křišťálový cukror upražíme na karamel, zalijeme mlékem a rozvaříme. Do vychladlého přidáme šlehačky v prášku a vyšleháme.

Podobné recepty:

Pudingové kostky, Karamelový řez, Perníkový koláč karamelový, Karamelový perníkový koláč, Perníkový karamelový koláč