Mrkvová polévka s krupicovými srdíčky

Potřebujeme:

půl kila mrkve, máslo, mouka, voda, sůl
Knedlíčky: 500 ml mléka, 5 PL krupice, sůl

Jak na to:

Nejprve uděláme "krupicové noky". Do hrnce s mlékem přidejte krupici, sůl a zamíchejte. Uvařte hustou kaši. Větší nízkou formu vymažte máslem, vylijte do formy krupicovou kaši a dobře rozetřete na výšku asi 1 cm. Přikryjte potravinářskou fólií, aby byl povrch krásně hlaďoučké a aby se neudělala kůrka. Nechte vychladnout, a pak strčte budoucí do lednice řádně ztuhnout. Po ztuhnutí vykrajujte srdíčka do polévky.
Zatím uvaříme polévku. V hrnci udělejte jíšku z másla a mouky, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, zalijte vodou, osolte a uvařte do měkka. S ponorným mixérem vymixujte dohladka a vypněte.

Podobné recepty:

Mléčná mrkvová polévka, Letní mrkvová polévka, Kapustová polévka, Pórková polévka s krupicovými noky, Uzená hrachová-mrkvová polévka