Jablečné knedlíčky s jogurtem a jahodovou polevou

Potřebujeme:

1 kg nahrubo nastrouhaných jablek, 280 - 300 g hrubé mouky, špetka soli, hladká mouka na obalení knedlíků
Sypání: dle fantazie, např.: mletý mák, skořicový cukr, jogurt, čokoládová nebo jahodová poleva, rozpuštěné máslo, ...

Jak na to:

Na těsto potřebujeme hrubou mouku a jablíčka. Jablka nahrubo nastrouhejte, šťávu nevytláčejte. Odvažte 280 - 300 g hrubé mouky a přidejte k nastrouhaným jablkům. Rukou smíchejte dohromady a přidejte špetku soli.
Těsto nechte v chladničce odpočívat 2 hodiny. Potom z těsta dělejte kuličky velikosti švestkových knedlíků a obalujeme v hladké mouce - z této dávky vyjde cca 31 kousků.
Jablečné knedlíčky házejte do vařící vody a na mírném ohni vařte, dokud vyplouvají na povrch. Na jedné vyzkoušejte, zda jsou uvařené i zevnitř a sítkem povytahujte i ostatní.
Podávejte jako klasické knedlíčky, buď polité máslem, posypané skořicí, mletým mákem, cukrem, jogurtem nebo různými ovocnými polevami.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Knedlíčky, Ovocný salát, Jahodová bábovka, Šunkové knedlíčky (do polévky)