Plněný lilek

Potřebujeme:

lilek, asi 20-30 dkg drůbeží šunky, rajčata, strouhanka nebo dětská krupice, bambino, petrželkou, sůl, sýr na strouhání, cibule, olivový olej

Jak na to:

Lilek rozkrojíme na dvě poloviny a v troubě předehřáté na 250 stupňů ho předpečeme asi 12 minut. Pak vnitřek vydlabeme lžící tak, aby lilek nabyl tvar loďky.
Na pánvi rozpálíme olej přidáme cibulku a také pokrájený česnek. Osolíme případně opepříme a přidáme šunku nakrájenou na malé kostičky. Rajčata a vnitřek lilku nakrájíme také na menší kousky a přidáme do pánve.
Posypeme jemně nakrájenou petrželkou přidáme bambino, strouhanku nebo dětskou krupici. Směs promícháme, dobře podusíme a naplníme jí lilek.
Něj nasypeme ještě nastrouhaný sýr - Eidam nebo parmezán. Naplněný lilek dáme ještě na 10-12 minut do trouby zahřáté na 200 stupňů, aby se pořádně upekl.

Podobné recepty:

Lilky plněný sójovým masem, Lilek plněný mletým masem, Lilek plněný zajícem, Můj lilek, Lilek s jogurtovým dresinkem