Pstruh s mandlovými lupínky

23.7.2012
Potřebujeme:

2 pstruhy, hladká mouka na obalení, 60 g másla, 4 lžíce mandlových lupínků, 2 PL citronové šťávy, 1 PL petrželky, sůl, pepř

Jak na to:

Pstruhy pořádně omyjeme zvenku i zevnitř pokud možno osušíme je papírovými utěrkami a odřízneme jim ploutve. Hlavu a ocas necháme, aby se nám pak na talíři dobře oddělila celá kost.
Ryby z obou stran, i zevnitř dobře osolíme a obalíme je v hladké mouce. Na pánvi zahřejeme polovinu másla, tj. 30 g.
Pstruhů na másle opékáme 4-5 minut z každé strany, nepříliš prudce, aby se nepřipálily. Čas závisí na velikosti pstruhů. Až se opečou i z druhé strany, vyjmeme je na předehřátý talíř a přikryjeme, aby nevychladly.
Druhou polovinu másla, co nám zůstala (30 g) dáme na pánev rozehřát a přidáme něj mandlové lupínky a osmahneme je do zlatohnědá. Přidáme citrónovou šťávu, nadrobno posekanou petrželku, sůl, pepř. Vše promícháme a necháme chvíli prohřát.
Pstruhů přeložíme na talíře a přelijeme je "omáčkou" s mandlovými lupínky.
Jako přílohu doporučujeme brambory na jakýkoliv způsob a zeleninu, resp. salát.

Podobné recepty:

Mexická zmrzlina, Listový dort, Mandarinkový nákyp, Mandlové indiánky, Houbové rizoto