Gazpacho

Potřebujeme:

4 rajčata, 3-4 různobarevné papriky, 1 okurka, 500 ml pasírování rajčat, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, olivový olej, balzamikový ocet, mletá paprika

Jak na to:

"Gaspacho" je vynikající španělská studená polévka ze syrové zeleniny.
Rajčata nakrojíme do kříže a zalijeme je na cca 1 minutku vroucí vodou a oloupeme je. Pak z paprik vykrajujeme malými vykrajovátkem různé tvary (pokud máte málo času, tak si z každé papriky nakrájejte cca 1/3 na malé kostky). To, co zbylo z paprik nevyhazujeme, ještě to budeme potřebovat.
Přidáme k tomu ostatní zeleninu, tj.. rajčata, okurku, cibuli, stroužky česneku - vše oloupané a jen kde-tu překrojíme, aby se lépe mixovalo.
K zelenině v mixéru přilijeme půl litru pasírování rajčat. Spustíme mixér a zatím si přichystáme ostatní potřebné ingredience. Přidáme sůl, pak pepř. Olej je nejlepší extra panenský olivový a klidně ho tam dejte víc. Přidejte i balzamikový ocet a pak mletou papriku. Ještě jednou spustíme mixér, ať se vše spolu promíchá a polévku dáme vychladit.
Po vyjmutí z chladničky ji třeba ještě promíchat, případně dochutit. Nyní přidáme odložené kousky paprik.

Podobné recepty:

Gazpacho, Polévka Gazpacho, Gazpacho