Řecký prokládaný lilek

Potřebujeme:

lilek, zelené papriky, rajčata, sůl, tmavý chléb nebo Grahamové pečivo (množství surovin podle počtu porcí)

Jak na to:

Lilek oloupejte a nakrájejte podélně na pásy silné asi 0,5 centimetru. Každý pás osolte z obou stran, nechte odstát přikryté asi 20 minut. Odstátá vyždímejte od soli a hnědé vody, kterou sůl z lilků vyžene. Zbavením vody ztratí lilky i trpkou chuť. Každý vyždímaný pás čistou utěrkou vysušte a na rychle opékejte z jedné i druhé strany na olivovém oleji. Opečené ukládejte do jedné nádoby.
Podobně opékejte i zelené tenčí papriky. Ty už však nesolte. Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a ukládejte jedu vrstvu opečených lilků, druhou vrstvu zelených opečených paprik. Vše zalijte předem rozvařených rajčaty zbavených slupky. Pod přikrývkou dusíme na mírném ohni asi 10 - 15 minut. Podávejte s chlebem nebo Grahamové pečivo.

Podobné recepty:

Můj lilek, Lilek s jogurtovým dresinkem, Řecký slaný koláč s lilkem, Lilek na zelenině, Lilek se sýrem