Rychlá dršťková polévka

Potřebujeme:

2 kg předvařených chlazených drštěk, pěkná hovězí morkové kosti, celé černé koření 15 kusů, bobkový list 5 listů, sladká paprika, sůl, hladká mouka, česnek, majoránka

Jak na to:

Předvařené dršťky 2 kg dáme vařit do 3 litrů vody. Vaříme do měkka, spolu se morkové kosti, kořením a bobkovým listem, které já dávám vyluhovat do nádobky, v které se luhuje sypaný čaj.
Morkové kosti po uvaření použijeme jako předkrm. Horký obsah kosti po uvaření dáme na krajíc chleba osolíme a sníme.
Do vody, když jsou dršťky uvařené do měkka, přidáme sladkou papriku, hladkou mouku, kterou třeme přes sítko do hustoty, která nám vyhovuje, česnek nakrájený na kousky, majoránku podle chuti. Necháme převařit, vypneme plyn a zakryjeme hrnec a necháme stát 10 minut. Můžeme jíst s čerstvým křupavým chlebem nebo rohlíkem.

Podobné recepty:

Rychlá sýrová polévka, Falešná dršťková polévka, Rychlá zeleninová polévka, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Rychlá rajčatová polévka