Zapečené plněné lilky

Potřebujeme:

lilky, smetana, sýr v střívka, drůbeží salám, sůl, pepř, česnek

Jak na to:

Lilky oloupeme, překrojíme na poloviny, vydlabeme dužinu, vložíme do osolené vody (aby změkly) a necháme je máčet se cca 45 minut.
V misce smícháme smetanu, sýr v střívka, drůbeží salám nastrouhanou na jemno, osolíme, opepříme, protlačíme česnek, případně přidáme to, co nám ještě napadne (např. trochu pesta). Zapékací mísu pokapeme olejem.
Smetanovou směsí naplníme vydlabané lilky (které jsme osušili), poklademe do mísy. Každou polovinu posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, podlijeme troškou vody, zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby zhruba na hodinku. Před dopečením odstraníme alobal.

Podobné recepty:

Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné kuřecím masem, Lilky plněné šunkou a žampiony, Zapečené lilky s mletým masem, Plněné lilky