Rychlý hrnkový knedlík

Potřebujeme:

200 ml mléka, 200 g hrubé mouky, sůl, 1 vejce, 1 houska, 10 g másla, mast nebo smetí na hrnky

Jak na to:

Nejprve si housku (rohlíky) nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle do zlatová. V mléce rozmícháme mouku, trochu soli, žloutek a spolu dobře vypracujeme, je to podobné těsto jako na palačinky. Do této hmoty přidáme opražené housku a tuhý sníh z bílku.
Hrnky vymažeme smetolom nebo mastí, naplníme je asi do 3/4 těstem, vložíme do vroucí vody, ať je ta vařící voda alespoň tak 2 cm pod okraj hrnku, přikryjeme a vaříme asi 1/2 hodiny. Píchnutím párátka zjistíme, zda jsou knedlíky uvařené, pak z vody vyjmeme šálku a knedlíky z hrnků vyklopíme.

Podobné recepty:

Bramborový knedlík, Knedlík s vajíčkem, Knedlík ve vajíčku, Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Bramboráky z houskového knedlíku