Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce

Potřebujeme:

krevety (čerstvé případně mražené), těstoviny, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 PL hořčice, 3 PL olivového oleje, 300 ml šlehačky, česnek, chilly, sůl, petrželová nať

Jak na to:

Krevety si očistíme, pokud používáme mražené tak je necháme rozmrazit. Na olivovém oleji osmažíme krevety do růžová (hotové jsou, když změní barvu na růžovočerveno a zkroutí se). Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku, nadrobno nasekanou chilly papričku a zalijeme šlehačkou. Přivedeme směs do varu.
Mezitím si dáme vařit těstoviny. Když jsou hotové, odstavíme je z ohně a přecedíme. Když krevetová omáčka začne houstnout, přidáme hořčici, rajčatový protlak případně kečup a osolíme. Omáčku zamícháme a odstavíme ze sporáku.
Při podávání těstoviny polijeme omáčkou s krevetami a na dozdobení přidáme nasekanou petrželku.

Podobné recepty:

Kuřecí na smetanové omáčce, Losos ve smetanové omáčce, Dídžejove těstoviny, Voňavé brambory ve smetanové omáčce, Marinované kuřecí prsa zapečené v smetanově sýrové omáčce