Zákusek s hroznem a pařížským krémem

22.3.2012
Potřebujeme:

Na pařížský krém: 2 trvanlivé smetany na šlehání, 1 varovat čokoláda, 2 balení ztužovače smetany Dr.Oetker Smetana Fix
Ostatní přísady: zákuskový korpus (koupený v obchodě), džem podle chuti, pudink v prášku (např. vanilkový), hrozny

Jak na to:

Den dopředu je třeba uvařit si pařížský krém. Do hrnce nalijeme 2 trvanlivé smetany na šlehání a nalámeme 1 čokoládu na vaření. Čokoládu necháme rozpustit a celou směs necháme krátce přejít varem. Po vychladnutí, dáme hrnec do chladničky, kde se chladí do druhého dne.
Následující den natřeme korpus zákusku jahodovým džemem. Uvaříme si pudink a navrstvíme ho na džemem potřený korpus. Na vychladlý pudink poklademe hrozny. Vyjmeme z lednice smetany, přelijeme do umělohmotné misky, přidáme 2 balíčky Smetana FIX a vyšleháme do tuha. Navrstvíme na zákusek, podle libosti dozdobíme a dáme vychladnout do lednice.

Podobné recepty:

Salát s hroznem, Rohlíčky s pařížským krémem, Mandlový pohár s tvarohem, Nepečený BB zákusek, Sněhové řezy s hroznem