Jablečný krémeš

22.3.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 150 g polohr.mouky, 150 g moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 PL vody
Jablečná náplň: 1 kg očištěných jablek, 2 bal. vanil.cukru
Puding: 700 ml mléka, 2 Zlaté klasy, 100 g moučkového cukru, 40 g krystál.cukru, 200 g másla, 250 ml smetany na šlehání, čokol.rýže (granko)

Jak na to:

Očištěné jablka nastrouháme a smícháme s vanil.cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablka. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do žloutků. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně nalijeme na jablka a pečeme v předehřáté troubě (160 stup, cca 15 min). Uvaříme pudink z mléka a Zlatého klasu a kryst.cukru. Máslo utřeme s práškovým cukrem a přidáme vychladlý pudink.
Vychladlý koláč překlopíme a odstraníme alobal. Pudink opatrně natřeme na jablečnou náplň. Šlehačku vyšleháme (můžeme dát i ztužovač) a natřeme na pudink, posypeme rýží a dáme ztuhnout.

Podobné recepty:

Výborný krémeš, Strawberry frozen, Pruhovaný krémeš, Kokosový krémeš, Domácí krémeš