Pastevecký koláč

22.3.2012
Potřebujeme:

500 g mletého hovězího masa, 2 mrkve, 2 cibule, 1/3 sáčku mraženého hrášku, 6 velkých žampionů, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky Worchesterové omáčky a 2 lžičky Solamilu, brambory (6-7 větších), mléko, máslo

Jak na to:

Troubu si předehřejeme na 200 ° C. Brambory uvaříme do měkka a uděláme přidáním mléka a másla hladkou kaši. Cibuli nakrájíme na kostičky a spražíme do sklovata. Pak přidáme maso a smažíme, dokud se všechno maso nezatáhne.
Potom přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a žampiony a smažíme asi 2-3 min. Mezitím za stálého míchání přivedeme k varu 150 ml vody, bujón, worchesterovou omáčku a solamyl. Směs masa vložíme do zapékací mísy, zalijeme bujónem (pozor nesmí plavat) a na vrch rozetřeme vidličkou ozdobně bramborovou kaši a dáme zapéct do trouby na cca 20 -30 min.
Kaše musí být upečená do křupavá. Podáváme s červenou řepou, kyselými okurkami nebo salátem.

Podobné recepty:

Pastevecký sójový salát, Pastevecký sójový salát, Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč