Buchty se švestkovými povidly

Potřebujeme:

500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 2 žloutky, 3 PL moučkového cukru, 80 g Palmaríinu, 375 ml mléka, 1/2 balíčku vanilkového cukru, špetka soli, rum (cca 2 PL - já lijeme od oka), olej, švestkový povidla

Jak na to:

Do mísy dáme mouku, špetku soli, žloutky, rum, rozdrcené droždí, které zasypeme moučkovým cukrem. Necháme chvíli odstát. Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm vanilkový cukr a Palmarín. Směs vlijeme do mísy s moukou a ostatními surovinami. Vymícháme hladké polotuhé těsto, které necháme vykynout.
Pekáč vymažeme margarínem. Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverce. Do středu dáme povidla a vy-formujeme buchty. (Buchty můžete naplnit čím jen chcete). Buchty poklademe do pekáče. Neukládejte velmi blízko sebe - buchty nakynout. Každou potřete olejem z každé strany. Pečeme při teplotě 175 stupňů. Nepečte velmi dlouho, neboť jejich vysušíte.

Podobné recepty:

Bramborové kuličky se švestkovými povidly, Pařené buchty, Makový dezert, Pečené buchty s povidly, Buchty na paře