Karamelová roláda

Potřebujeme:

5 vajíček, 100 g moučkového cukru, 100 g polohrubé mouky, 2 PL teplé vody, 1 KL kypřícího prášku, čokoládová poleva
Náplň: 5 PL krystalového cukru, 2 dcl černé kávy, 0,5 l mléka, 150 g moučkového cukru, 7 PL hrubé mouky, 250 g másla a rum

Jak na to:

Vejce s cukrem a vodou utřeme do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, nebo můžeme použít i pečící papír. Po upečení plát vyklopíme na vlhkou utěrku a stočíme

Karamel: Krystalový cukr upražíme na karamel, zalijeme mlékem s kávou a rozpuštěným cukrem. Do vařící směsi přidáme mouku rozmíchanou v trošce mléka a uvaříme hustou kaši. Když trochu vychladne, přidáme máslo a pár kapek rumu.
Vychladlý plát těsta natřeme krémem, svineme do rolády a polijeme čokoládovou polevou. Pokud máme banány, tak je můžeme dát na krém a svinout do rolády.

Podobné recepty:

Burizonovo-karamelová roláda, Karamelová omáčka, Kaštanový řez, Plňená roláda, Karamelová šlehačka do větrníčku