Banánová roláda s citronem

Potřebujeme:

3 vejce, 1 PL medu, kůra a šťáva z 1 citronu, 2 banány, trochu hrubé mouky
Náplň: 375 g malin (mražených, kompotovaných ve vlastní šťávě)

Jak na to:

V míse vyšleháme žloutky a med. Přidáme citronovou kůru z řádně vydrhnutím citronu pod tekoucí vodou a šťávu z poloviny citronu. Mísu položíme nad hrnec s vroucí vodou a šleháme 5 minut, až směs ztuhne.
Mísu odložíme z hrnce. Rozmixujeme banány a zbylou citronovou šťávu a vmícháme do žloutků. Pokud se směs špatně spojuje přidáme trochu hrubé mouky a při-šleháme jemně z bílků tuhý sníh. Pečeme 15-20 min při 190 stupních. Vyklopíme ho na utěrku přikrytou pergamenovým papírem a opatrně stáhneme papír, na kterém se roláda pekla.

Náplň: Pokud máme mražené maliny, zahřejeme je v kastrůlku. Přidáme lžíci maizeny rozmíchanou ve 2 lžících vody. Povaříme 3 minutky a propasírujeme přes kovové sítko. Natřeme roládu a pomocí podloženého papíru roládu svineme.

Podobné recepty:

Banánová roláda, Plňená roláda, Banánová dobrota, Losos se smetanovou omáčkou, Banánová roláda