Cikánské halušky

Potřebujeme:

Halušky: 540 g hrubé mouky, 180 ml mléka, 1 vejce, 4,5 g prášku do pečiva, 12 g soli, 300 ml vody, 40 ml oleje
Lečo: 1 zavařené lečo (7 dcl), olej, cibule, 2 lžičky krystalového cukru, sůl, 5 vajec

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lečo, sůl a cukr. Promícháme. V misce rozšleháme vejce a přidáme k leču. Mícháme, dokud se vajíčka nesrazí.
Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, vejce, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozmícháme. Necháme odstát. Dáme sevřít vodu. Halušky uvaříme v osolené vodě a hotové přelijeme olejem.
Halušky smícháme s lečem a podáváme.

Podobné recepty:

Cikánské halušky, Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou