Pudinkový koláč se zakysanou smetanou

20.4.2012
Potřebujeme:

Čokoládový pudink (Oetker), 0,5 litru mléka na pudinku, 5 vajec, 12 dkg hladké mouky, 13 dkg polohrubé mouky, 1 dcl oleje, 1 dcl vlažné vody, 25 dkg moučkového cukru, 2 x vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva , 3 kyselé smetany, Granko na posypání

Jak na to:

Nejprve utřeme do pěny 5 žloutků, 25 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 dcl oleje a 1 dcl vlažné vody. Pak přidáme 12 dkg hladké mouky, 13 dkg polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva. Nakonec zlehka (ale pořádně) vmícháme sníh z 5 bílků.
Připravíme si tuhý čokoládový pudink. Na vymazaný a moukou vysypaný plech vylijeme těsto. Do těsta lžící dáváme hromádky pudinku, nebo cik-cak Rozléváme (pudink musí být ještě horký). Dáme péct, cca 15 min na 170 C.
Mezitím si rozmícháme 3 kyselé smetany s 1 plnou lžící moučkového cukru a 1 vanilkovým cukrem. Koláč vyjmeme a hned horka něj rozetřeme připravené smetany a posypeme Granko. Když vychladne, dejte ho alespoň na 12 hodin do chladničky.

Podobné recepty:

Pudinkový koláč se zakysanou smetanou, Česneková pochoutka, Koláč se zakysanou smetanou, Okurkový salát se smetanou, Bramborový koláč z listového těsta