Tortellini s Nivovou omáčkou

Potřebujeme:

1 bal. tortellini (balení 500 g), ricota (špenát), cca 0,7 l mléka, sůl, hladká mouka, cca 10-15 dkg sýra Nivy, 2 lžíce obyč. oleje (Racio), olej olivový na pokapání těstovin, muškátový oříšek, olivy

Jak na to:

Uvaříme si bešamel a to tak, že na dno hrnce dáme rozpálit olej, přisypeme hladké mouky, aby překryla olej a restujeme do světlehnědá. Když je mouka orestovaná tak ji zalijeme cca 0,5 l studeného mléka a za stálého míchání vaříme na mírném ohni.
Mléko musí být opravdu studené, aby se Vám neudělali bulky. Vaříme cca 45 minut, přičemž doléváme mléko, abychom měli konzistenci takovou akorát. Před koncem dáme rozpustit sýr niva, dochutíme solí, muškátovým oříškem (2-3 krát strouhnite na struhadle).
Do vroucí osolené vody naházejte tortellini a nechte vařit, jak je uvedeno na návodu. Uvařené těstoviny propláchněte studenou vodou a nechte pořádně okapat. Okapané tortellini polijte olivovým olejem, aby se nelepily.
Naservírujte je na talíř a polijte omáčkou.

Podobné recepty:

Tortellini s rajčatovou omáčkou, Tortellini, tuňák a kopr, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Šunkové tortellini v Horčicové omáčce, Tortellini se sýrovou omáčkou