Krémová nádivka s rybízem

Potřebujeme:

400 g červeného rybízu, 300 g zakysané smetany, 200 ml smetany na šlehání, 200 ml červeného vína, 100 g kryst.cukru, 5 plátků želatiny

Jak na to:

Rybíz rozvaříme s cukrem a vínem a propasírujeme přes sítko. Želatinu necháme změknout ve studené vodě a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu. Rozpustíme ji v trošce teplé vody a vmícháme do rybízové ​​šťávy.
Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu, necháme vychladnout a natřeme na upečený korpus. Můžeme doplnit libovolným ovocem.

Podobné recepty:

Šlehačkovo-tvarohový krém s rybízem, Krémová nádivka s bílou čokoládou, Krémová nádivka s borůvkami a tvarohem, Nádivka do kuřete, Muffiny s rybízem