Květákové karbanátky

Potřebujeme:

asi 500 g květáku, sůl, 40 g másla, 3-4 vajíčka, pepř, 60 g strouhanky (nebo kukuřičné strouhanky), hladkou mouku (na obalování), olej

Jak na to:

Omyjeme květák, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě do měkka. Přidáme máslo, 2 vajíčka, sůl a pepř. Přidáme strouhanku nebo kukuřičnou strouhanku (cca 40-50g), aby se směs nerozpadávala. Přidáme posekaný květák a vše spolu smícháme.
Z masy naděláme karbanátky, které pak můžeme obalit do klasického trojobalu (mouka, vajíčka, strouhanka). Dáme na pánev a z obou stran opečeme.

Podobné recepty:

Květákové karbanátky, Květákové karbanátky, Květákové karbanátky, Zeleninové karbanátky (brokolicová-květákové), Květákové karbanátky