Tvarohovo-banánový dort

20.4.2012
Potřebujeme:

Roláda: 6 vajíček, 6 PL polohrubé mouky, 1 PL vody, 6 PL moučkového cukru, špetka soli, papír na pečení, mouka a tuk na přípravu plechu, povidla
Náplň: 2x250 g tvarohu, 1 smetana na šlehání, 2 ks vanilkového cukru, 4-5 PL krystalového cukru, 4 cl banánového likéru (může být i jiný např.mandlový), 4-6 plátků želatiny, 2-3 ks banánů
máslo na vymazání mísy, čokoládová poleva na ozdobu

Jak na to:

Rozdělíme si bílky od žloutků. Vyšleháme si bílky se špetkou soli a 1 PL vody. Do sněhu postupně všleháme cukr, žloutky a zlehka přimícháme mouku.
Těsto vylijeme na papírem vyložený, vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehřáté mouce pečeme asi 6-7 minut.

Náplň: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr a krystalový cukr. Banány dobře rozmačkáme vidličkou. Želatinu necháme namočený asi 4 minuty a dáme do hrnce, kde si už pomalu zahříváme banánový likér. Nepřevaří, jen rozpustíme želatinu! Vyšleháme si smetanu na šlehání a pomalu nalijeme do tvarohové náplňe. A pak vylijeme už skoro vychladlou želatinu.
Vychladlou roládu natřeme borůvkovým džemem. Připravíme si máslem vymaštěnou mísu. Nakrájíme roládu a dáme ji do mísy. Vylijeme na ni nádivku. Dáme do lednice alespoň na 16 hodin ..
Vyšleháme si šlehačku a přidáme za malou lžičku moučkového cukru a 1 ks ztužovače a dáme ji na dort.

Podobné recepty:

Banánový dort, Nepečený jablečno-pudinkový dort, Banánový dort, Banánový koktejl, Banánový chlebíček od Filomeni