Krémová nádivka s borůvkami a tvarohem

Potřebujeme:

500 g tučného tvarohu, 400 g borůvek, 1 kelímek smetany na šlehání, 1 kelímek zakysané smetany, 210 g kryst.cukru, 100 ml vody, 30 g moučkového cukru, 6 plátků želatiny, Obroušená kůra z 1 limety

Jak na to:

Moučkový cukr, vodu a 200 g borůvek uvaříme na hustý sirup. Tvaroh utřeme s kyselou smetanu, kryst.cukrem a limetovou kůrou. Vmícháme želatinu připravenou podle návodu na obalu, zbývající borůvky a vyšlehanou smetanu.
Necháme ztuhnout v chladu alespoň 30 min. Potom krém natřeme na upečený korpus.

Podobné recepty:

Srnčí řízek na másle s borůvkami, Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami), Taštičky s mákem nebo tvarohem, Borůvkové muffiny, Lehký salát s borůvkami