Jablková nutela

3.4.2012
Potřebujeme:

1 500 g očištěných jablek, 2 dcl vody, 3 lžíce kakaa, 2 vanilkové cukry, 300 g krystalového cukru, 200 g hořké čokolády, 60 g Zlatého klasu

Jak na to:

Očištěné jablka nahrubo nastrouháme, dáme je do hrnce, zasypeme 150 g cukru, podlijeme vodou a pod pokličkou uvaříme doměkka. Uvařenou masu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme prosít kakao, vanilkový cukr, zbývající krystalový cukr, nalámané čokoládu a spolu promícháme.
Čokoládu v mase necháme rozpustit v hrnci na mírném ohni za občasného promíchávání. Po vychladnutí do ní přisypeme Zlatý klas a krátce povaříme.

Podobné recepty:

Ořechové nebo jablečné rohlíčky, Nutela, Švestková nutela, Rychlá pochoutka, Jablečná nutela