Švestková nutela

Potřebujeme:

1 500 g zralých švestek, 500 g moučkového cukru, 100 g kakaa nebo hořké čokolády, 1 vanilkový cukr, 1 dcl rumu

Jak na to:

Švestky omyjeme, zbavíme stopek, vypeckujeme, dáme do hrnce a vaříme asi 15 min, dokud nezměknou. Vychladlé švestky rozmixujeme na hladkou masu, přidáme cukr, kakao nebo rozpuštěnou čokoládu, vanilkový cukr a um.
Pokud jsou švestky šťavnaté a sladké, můžeme dát méně cukru. Směs důkladně promícháme a necháme 24 hodin odležet. Pak švestkovou nutelu ještě jednou promícháme, naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 80 stupních.

Podobné recepty:

Švestková nutela, Švestková nutela, Zapékané povidlové nudle, Domáci perník, Nutela