Sněhové dortíčky

20.4.2012
Potřebujeme:

4 kusy
4 bílky, 200 g práškového cukru, 1 kelímek smetany na šlehání, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g čerstvých malin, moučkový cukr, nasekané vlašské ořechy a limetová kůra na ozdobu

Jak na to:

Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce vytvoříme 8 stejně velkých pravidelných hromádek, jejichž povrch uhladíme.
V troubě vyhřáté na 110 C pečeme (sušíme) 2,5 až 3 hodiny, dokud se dortíky neupeče do křupavá (ale musí zůstat bledé). Vyjmeme a necháme vychladnout.
Smetanu utřeme s vanilkovým cukrem do tuha a rozdělíme na upečené Bílkové dortíky. Ozdobíme malinami, posypeme ořechy a limetovou kůrou. Takto připravené kousky ukládáme po dvou na sebe, povrch posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Podobné recepty:

Ptačí mléko, Sněhové pusinky-rychlovka, Pomerančové dortíčky, Brabantské dortíčky, Sněhové kokosové kuličky s mandlí