Letní dort

20.4.2012
Potřebujeme:

20 g želatiny, 400 ml mléka, 125 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g moučkového cukru, 1 kelímek roztíratelného tvarohu, 200 g kulatých piškotů, 2 lžíce kakaa, 350 g černého rybízu

Jak na to:

Želatinu necháme nabobtnat ve 200 ml mléka. Dno dortové formy vyložíme celofánem a naskládáme na něj piškoty. Malou část rybízu rozmačkáme a polovinou šťávy pokapeme spodní piškotovou vrstvu. Piškoty dále navrstvíme a pokapeme zbytkem šťávy.
Nabobtnalou želatinu vymačkáme, rozpustíme ve 200 ml a vychladíme. Tvaroh vyšleháme se změklým máslem, s cukrem a rozpuštěnou želatinou. Dvě třetiny krému vylijeme na piškoty a obsypeme očištěnými, beze stonku rybízem.
Zbylý krém utřeme s kakaem a vylijeme na ovoce. Necháme v chladu tuhnout alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

Podobné recepty:

Letní jogurtový dort bez pečení, Letní nepečený dort, Studená okurková polévka, Osvěžující letní koktejl Caipinaberry, Vídeňský dort