Broskvový koláč

25.4.2012
Potřebujeme:

4 vejce, 2 hrnky moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ hrnku mléka, ½ hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, velký broskvový kompot

Jak na to:

Do mísy rozklepněte 4 vejce, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, olej a elektrickým šlehačem vyšleháme na pěnu. Poté přidejte mouku, mléko, prášek do pečiva a dobře vymícháme.
Velkou konzervu broskví rozdělte na dvě části, jednu část pokrájejte na drobné kostičky, které nahážete do těsta a druhou polovinu nakrájejte na měsíčky, kterými ozdobíte vrch koláče. 1/2 broskví dejte do těsta a druhou polovinu broskví dejte na těsto.
Pečte při teplotě 180 stupňů asi 3/4 hodinku. Plech vymažte máslem a posypte hrubou moukou. Vychladlý koláč posypte moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Broskvový koláč s pudinkem, Tvarohovo-ovocný koláč, Broskvový koláč, Sex na pláži, Karamelové řezy