Ledové řezy

25.4.2012
Potřebujeme:

4 bílky, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce polohr.mouky, 1/4 balíčku prášku do pečiva, 50 ml mléka
Krém: 500 ml mléka, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového pudinku, 250 g másla, 2 lžíce kakaa
Na ozdobu: 250 ml smetany, nastrouhanou čokoládu

Jak na to:

Bílky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Ještě horké ho celé pokapeme mlékem.
V mléce rozmícháme žloutky, cukr a Zlatý klas. Z toho uvaříme hustou kaši, a když vychladne vmícháme do ní máslo (nejprve si ho rozmixujte).
Krém vyšleháme elektrickým šlehačem, rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme kakao. Na těsto natřeme nejprve vanilkový krém a na něj kakaový. Šlehačku vyšleháme (nejlépe se ztužovačem) a ozdobíme jí povrch koláče. Nakonec ho posypeme nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Ledové řezy, Tajemná zelená kráska, Řezy z bb sušenek, Maďarské řezy, Medové řezy