Rybízový-angreštové želé s červeným vínem

25.4.2012
Potřebujeme:

300 g rybízu (červených), 300 g angreštu, 1/8 litru vody, 300 ml červeného vína, 1 sáček směsi na želírování džemů nebo marmelád, želé, 500 g cukru

Jak na to:

Rybíz a angrešt zbavíme stopek a okvětí a přibližně 5 minut povaříme v 1/8 litru vody. Následně je propasírujeme. Můžeme použít i odšťavňovač - želé sice nebude tak čiré, ale budou v něm chutné kousky ovoce. Vzniklou ovocnou šťávu odměříme a doplníme ji červeným vínem na 750 ml.
Předtím však víno ochutnáme. Přimícháme směs na želírování a cukr. Za stálého míchání přivedeme směs do varu. Vaříme asi 2 minuty. Želé plníme do teplých sklenic po okraj. Sklenice uzavřeme a víčka ozdobíme pytlovanými kloboučky.

Podobné recepty:

Angreštové želé s hruškami, Želé bonbony, Býčí žlázy podle Matadora, Vepřová kýta na divoko, Lesní pohlazení