Piškotový krémeš

29.5.2012
Potřebujeme:

Těsto: 5 vajec, 200 g jemného krystalového cukru, 250 g polohrubé mouky, 5 lžic vody, 1 prášek do pečiva
Krém: 1 l mléka, 2 Zlaté klasy, 250 g Hery, 250 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 balíčky BB sušenek
Polev: čokoláda na vaření + trocha cery

Jak na to:

V litru mléka rozmíchejte 2 zlaté klasy, cukr, vanilkový cukr a 2 lžíce polohrubé mouky. Uvařte hustý pudink a nechte ho důkladně vychladnout - často ho míchejte, aby se na pudinku neudělala kůže, výsledný krém by měl hrudky.
Zatím upečeme piškotové těsto. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Do pěny z cukru a žloutků přimíchejte 5 PL vody. Přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a přidejte k žloutkové směsi. Těsto rozetřete na vymazaný plech řádně posypaný moukou a dejte do vyhřáté trouby upéct.
Ve velké míse utřeme do pěny jednu heru nebo máslo a pomalu po lžičkách pomalu vmíchávejte do hery vychladlý pudink. Krém je hotový. Krém rozetřete na vychladlý upečený plát, pečlivě ho po-roztírejte a můžete ukládat střechu krémeša.
BB sušenky naskládáme vedle sebe, snažte se mezi nimi udělat drobné mezírky, kde budete krájet krémeš na jednotlivé kousky podle velikosti sušenek. Vrch oblijte čokoládovou polevou a dejte s chladit do lednice na pár hodin.
Krájejte opatrně horkým nožem a to tak, že si nůž namočte na pár vteřin do horké vody, otře ho ubrouskem a pomalu dělejte zářezy, aby se čokoláda roztavila a umožnila řez.

Podobné recepty:

Mandarinkový dort, Výborný krémeš, Grapefruitový ovocný koláč, Šlehačkové řezy, Pruhovaný krémeš