Jogurtová Charlotta s malinami

29.5.2012
Potřebujeme:

Roláda: 4 žloutky, 4 hrsti práškového cukru, 4 hrsti polohrubé mouky, sníh ze 4 bílků, řidší džem na potření rolády
Náplň: 1 litr bílého jogurtu, 6-7 PL moučkového cukru, 1-2 PL rumu, malé drobné bobulovité ovoce nebo jaké máte, 2 potravinářské želatiny, potravinářské barvivo růžové

Jak na to:

Upečte jednoduchou roládu: k 4 žloutkem přidejte 4 lžíce práškového cukru a vymícháme elektrickým šlehačem do pěny. Pokud máte, přidejte pár žlutých zrníček a dobře rozmíchejte. K vymíchání žloutkem přidávejte po jedné hrsti mouky s jednou lžící tuhého sněhu z bílků.
Pomalu zašleháme 4 hrsti mouky a vyšlehaný sníh, těsto rozetřete na mastný papír na plechu, upečte roládu a horkou ji svineme. Polovychladnutou roládu rozmotejte, naplňte řidším džemem nejlepší červené barvy, a opět svineme do rolády. Roládu nechte úplně vychladnout.
Do litru bílého jogurtu přimíchejte moučkový cukr podle chuti, asi 7 polévkových lžic, trocha potravinářského barviva červeného, ​​přidejte rum. Želatiny udělejte podle návodu na obalu a přidejte ji k jogurtové náplni. Do jogurtu naházejte ještě nějaké drobné ovoce.
Oválnou mísu vystelte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte. Roládkami vystelte celou formu a nalijte jogurtovou směs. Dejte ztuhnout do lednice nejlépe do druhého dne. Druhý den odřízněte přečnívající roládky a vyklopte Charlottu na talíř.

Podobné recepty:

Chřest smažený v těstíčku, Český trhanec s teplými malinami, Karamelový krém s malinami, Karamelový krém s malinami, Salát s malinami