Sladko-kyselé okurky

Potřebujeme:

Na 10 skel
Nálev: 16 dcl vody, 4 dcl octa, 20 dkg cukru, 2 lžíce soli, trošku celého pepře, okurky nakládačky, mrkev, česnek, cibule, kopr, křen, feferonky, celý pepř, nové koření

Jak na to:

Všechny ingredience na nálev spojíme a vaříme 5 minut. Skla omyjeme v horké vodě. Na spodek skla dáme cibuli, kolečko mrkve, česnek, kopr, popřípadě feferonky a křen. Natěsno uložíme okurky, zalijeme horkým nálevem, přidáme nové koření a dáme sterilizovat (vybíráme, když nálev začne bublat). Po vyjmutí obrátíme vrchem dolů a zabalíme do utěrek. Po nachlazení obrátíme a zkontrolujeme, zda víčka dobře chytili.

Podobné recepty:

Salát Vinegret, Sladko-kyselé okurky, Vegetariánská tvarohová pomazánka, Čočkový salát, Rychlé topinky