Borůvkový koláč

5.6.2012
Potřebujeme:

TĚSTO: 25 g másla, 90 g kryst.cukru, 1 vejce, 90 ml šlehačky, 150 g hladké mouky, tuk na vymazání formy
Náplň: 500 g borůvek, 1 PL strouhanky, 80 g moučkového cukru

Jak na to:

V misce si smícháme cukr s vejcem a máslem. Přidáme šlehačku a na závěr hladké mouky a rukama vypracujeme těsto. Na 15 minut dáme do lednice zchladit. Zatím si formu vymažeme tukem.

Náplň: Borůvky smícháme s cukrem a se strouhankou a dobře promícháme.
Vychlazené těsto rozválíme, přeložíme ho do formy a trochu vyvýšíme okraje, aby nám borůvky slabé, zda nevypadly po vyklopení. Borůvkovou náplň dáme na koláček a dáme ho do trouby. Ve vyhřáté troubě na 200 ° C pečeme tak 15 až 20 minut.

Podobné recepty:

Borůvkový koláč, Borůvkový koláč, Fialové maso, Borůvkový koláč, Drobenkový borůvkový koláč