Piškotová-borůvkový dort

5.6.2012
Potřebujeme:

Těsto: 6 vajec, 6 PL polohrubé mouky, 6 PL krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, rybízová marmeláda
Náplň: 200 g borůvek, 400 ml smetany na šlehání, 250 g tvarohu, 6 plátků želatiny, 4 lžíce krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g meruňkového povidel

Jak na to:

Vejce vyšleháme s cukrem. Zlehka přimícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení, rovnoměrně rozetřeme a pečeme v rozehřáté troubě. Po upečení těsto is papírem vyklopíme na čistou rozprostřenou utěrku a svineme. Necháme vychladnout.
Po vychladnutí těsto rozvineme a zbavíme se papíru. Plát rovnoměrně potřeme rybízovým džemem. Natřený plát těsta stočíme do rolády. Želatinu připravíme dle návodu. Smetanu na šlehání vyšleháme dotuha s vanilkovým cukrem a odložíme do lednice. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu, smícháme a odložíme do chladničky na 30 minut.
Omyté a osušené borůvky (nebo scezené) rozmixujeme a přidáme k tvarohové mase. Stočené roládu nakrájíme. Hlubokou mísu vystlanou tenkou fólií pokryjeme po celé ploše kousky rolády. Část si odložíme na přikrytí. Vyšlehanou šlehačku vmícháme do tvarohovou-boruvkové hmoty a promícháme.
Směsí plníme mísu a vrchní část překryjeme zbylými kousky rolády. Přikryjeme fólií a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí vrchní část fólie odstraníme, mísu vyklopíme na talíř, odstraníme druhou část fólie a celý dort potřeme meruňkovým džemem.

Podobné recepty:

Rychlý smetanový dort, Smetanový dort s borůvkami, Nepečený piškotová dort, Fialové maso, Karamelový krém s malinami