Borůvkové mufiny

23.7.2012
Potřebujeme:

12 kusů
250 g hladké mouky, 3 KL kypřicího prášku, špetku soli, 2 velká vejce našlehané, 80 g rozpuštěného a vychladlého másla, 150 g krystalového cukru, půl balíčku vanilkového cukru, 150 ml mléka nebo bílého jogurtu, 200 g borůvek, máslo na vymazání formy

Jak na to:

Borůvky nasypeme do cedníku, rychle opláchneme a necháme okapat. Mafinkový plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200/180 C.
Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. V jiné misce vyšleháme vejce, pak přidáme krystalový a vanilkový cukr, rozpotené máslo, mléko a vše důkladně smícháme. Postupně po lžících přidáváme mouku nakonec zlehka přimícháme borůvky.
Lžící rozdělíme těsto do jamek v plechu. Plníme jen do dvou třetin, aby těsto mělo dost místa a pěkně naskočilo. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na prostřední kolejničce asi 18 až 20 min, aby mafiny byly pevné a na povrchu zlatohnědé.
Troubu vypneme a mafiny v ní necháme ještě chvíli odpočívat. Pak je vyjmeme z formy. Dají se jíst teplé nebo studené.

Podobné recepty:

Listové misky, Tvarohové mafiny s kousky čokolády a s rozinkami, Borůvkové lívance, Borůvkové lívance, Borůvkové víno