Broskvová zmrzlina

15.6.2012
Potřebujeme:

600 g broskví, 8 lžičky moučkového cukru, 2 lžičky citronové šťávy, 250 ml smetany na šlehání

Jak na to:

Broskve omyjeme, nakrátko ponoříme do horké vody a oloupeme. Pak je rozpůlíme a odstraníme pecky. Dužinu nakrájíme a rozmixujeme na pyré. Přimícháme polovinu cukru a citrónovou šťávu. Smetanu vyšleháme a přidáme k ní pyré a druhou část cukru. Vše spolu promícháme a směs vylijeme do zmrzlinovač nebo do nádoby na mrazení. Dáme zamrazit, občas promícháme.

Podobné recepty:

Zmrzlina smetanovo ovocná, Kačer koktejl, Smažená zmrzlina na jahodovém kapučíne, Jahodová zmrzlina s mascarpone, Jahodová zmrzlina