Marinované žampiony

Potřebujeme:

pro 4 osoby
500 g malých žampionů, 6 PL olivového oleje, ¾ šálku suchého bílého vína, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 3 lžíce citronové šťávy, 14 lžičky sušeného oregana, sůl, pepř, ½ svazku petrželky
1 šálek = 200 ml

Jak na to:

Celé očištěné žampiony dáme do mísy. V hrnci smícháme olej, víno, nasekanou cibuli, citrónovou šťávu a koření. Na mírném ohni pomalu povaříme asi 15 min.
Horkým nálevem přelijeme žampiony, necháme vychladnout a uložíme na několik hodin nebo i na celou noc do chladničky. Před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Salát z marinovaného zelí, Zapékané žampióny s bramborami a šlehačkou, Plněné zapékané žampiony, Marinované vepřové kare, Těstoviny se slaninou a žampiony