Malinová omáčka k masu

26.6.2012
Potřebujeme:

pro 4 osoby
400 g čerstvých malin, 100 g jemného krystalového cukru, 100 ml vody, 150 ml sladkého červeného vína (nejlépe portské), šťávu z 1 pomeranče, 2 lžičky bobulek zeleného pepře, 1 lžičku škrobové moučky, sůl, pepř

Jak na to:

Cukr s vodou a vínem dáme vařit do kastrolku. Asi po 5 min, když se cukr rozpustí, přidáme maliny a zakryté ještě 5 min povaříme na mírném ohni.
Omáčku propasírujeme přes sítko, abychom odstranili zrníčka. Přecezenou omáčku dáme znovu vařit na mírný oheň a přidáme zelené koření. Škrobovou moučku smícháme se šťávou z pomeranče a za stálého míchání vlijeme do omáčky.
Na závěr osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme k pečenému nebo ke grilovanému drůbežímu a vepřovému masu.

Podobné recepty:

Sladká malinová omáčka, Sýrová omáčka k uzenému masu, Horká červená omáčka, Horká červená omáčka, Sýrová omáčka k uzenému masu