Ovocný špíz s medovým dipem

Potřebujeme:

pro 3 osoby
500 g ovoce (různé druhy), 2 PL citronové šťávy, 1 PL másla, 1 PL medu, 150 g sezamu, dřevěné špejle
Dip: 1 vanilkový jogurt, 1 PL medu, 1 lžičku posekaný lístků meduňky

Jak na to:

Umyté ovoce pokrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Střídavě ho napichujeme na špejle, které jsme předtím namočili aspoň na půl hodiny do studené vody.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme med. Ovocné špízy zlehka opečeme ze všech stran a pak je přeložíme na alobal. Polijeme zbylým máslem s medem a posypeme sezamem.
Ovocné špízy grilujeme asi 10 min. Podáváme s dipem, který připravíme vyšlehání jogurtu s medem a na jemno posekanými lístky meduňky.

Tip: Místo sezamu posekejte para ořechy, vlašské ořechy nebo pistácie a špízy bohatě posypte.

Podobné recepty:

Ovocný špíz s medovým dipem, Hovězí roštěnky s pikantním dipem, Pražený chlebový špíz, Křupavé ovoce, Ovocný salát